Fényre sötétedő lencsék
PhotoFusion technológiával.

Egy szemüveg bármilyen helyzethez.

Ultraibolya (UV-) sugárzás mindig ér bennünket. Egész évben, egész nap, akár tél van, akár nyár, ha süt a nap vagy épp felhős az ég, mert még ilyenkor is 70-75%-os lehet az UV-sugárzás a Föld felszínén. Az UV-sugárzásnak igazából számos jótékony hatása van, például bőrünkkel érintkezve beindítja a D-vitamin termelését. A melanin termelését is serkenti, azét az anyagét, amivel szervezetünk védekezik a napégéssel szemben, és amitől bőrünk napbarnított lesz.

Azonban a hosszabb ideig tartó UV-sugárzás kárt tehet a védtelen bőrben, UV hatására a bőr öregedése felgyorsulhat, ráncok jelenhetnek meg, és súlyos esetekben bőrrák alakulhat ki.

Fényre sötétedő lencse
– a kifinomult, sokoldalú tehetség

Képzelje el, hogy egyetlen szemüveggel eleget tesz minden vizuális igényének, s közben a hétköznapi tevékenységeit is nagyobb kényelemben tudja végezni. Éppen ez az, amire a legtöbb szemüvegviselő vágyik. A ZEISS PhotoFusion technológiájú fényre sötétedő lencsével igazán közel kerülhet ehhez: szinte azonnal alkalmazkodik a változó fényviszonyokhoz, gyorsan besötétedik és kivilágosodik, egyben kényelmes látást garantál. Tiszta látás egész nap anélkül, hogy a szemüvegek cserélgetésével kellene vesződnie. Ezáltal ez a lencse ideális választás sportoláshoz és utazáshoz, valamint azoknak is, akiknek a szeme érzékeny a fényre, például gyerekeknek.

Természetesen a ZEISS PhotoFusion technológiájú fényre sötétedő lencse bármilyen árnyalatnál 100%-os védelmet biztosít az UV-A és UV-B sugarakkal szemben.

Színtelen

Esőben

esős időben, beltérben és a szabadban

Közepes

Szabadban. borús időben

szabadban, egyhén borús időben

Sötét

napfényben

napfényben

ZEISS PhotoFusion.
Nagyobb színválaszték, ugyanaz a kiváló teljesítmény.

SzürkeBarnaExtraszürke
ÚJ
Pioneer
ÚJ
Kék
ÚJ

A fényre sötétedő lencsék kedvelt színe
világszerte.

A legtöbb szemüveges ezt a színt kedveli az
élénkebb színérzékelés miatt.

Az extraszürke lencsék minden helyzetben extrán
sötétek, és különösen megfelelőek meleg éghajlaton.

Aktív állapotban a klasszikus szürkészöld
napszemüveglencsére emlékeztet.

Az új színek izgalmassá teszik a fotokromatikus
lencsék elérhető színárnyalatait.

Színtelen állapot min. elnyelés
7%

Színtelen állapot min. elnyelés
7%

Színtelen állapot min. elnyelés
9%

Színtelen állapot min. elnyelés
7%

Színtelen állapot min. elnyelés
7%

Sötét állapot max. elnyelés 
89%

Sötét állapot max. elnyelés
89%

Sötét állapot max. elnyelés
92%

Sötét állapot max. elnyelés 
91%

Sötét állapot max. elnyelés 
89%

 

A ZEISS PhotoFusion szürke, barna, extraszürke és pioneer lencséi nem alkalmasak nyitott járműben történő vezetéshez.

A ZEISS PhotoFusion kék színű lencse nem alkalmas vezetés közben történő használatra.

A PhotoFusion titka

Fáradhatatlan fényérzékeny molekulák teszik a dolgukat. A lencsét fényérzékeny részecskék segítik, hogy kibontakoztassa tehetségét: napfény hatására a fényérzékeny molekulák mérete megnő, így a lencse besötétedik, minél erősebb a napfény és az UV-sugárzás, annál jobban. Így a lencse előnyös és kényelmes árnyalatot vesz fel, akármilyen élénk is a napsütés. Beltérben vagy alacsony UV-sugárzás esetén a molekulák ismét „bezáródnak”, a lencse kivilágosodik, ezzel biztosítja beltérben is az optimális látást.

Az átalakulás alapja egy egyszerű kémiai reakció, amelyet még az 1960-as években fedeztek fel, s azóta is folyamatosan fejlesztenek. Egy fényre sötétedő lencse minősége attól függ, milyen sebességgel reagálnak a molekulái. A mi molekuláink pedig gyorsak: a ZEISS PhotoFusion lencse 15–30 másodperc alatt besötétedik erős fény vagy napsütés hatására; beltérben pedig 5–10 perc alatt teljesen kivilágosodik.1

1Átlagos érték az 1,67-es, 1,6-os és a polikarbonát lencséknél. A teljesítmény az alapanyagtól, a hőmérséklettől és a fényviszonyoktól függ.

Letöltések

Szórólap letöltése