Screen 1

Magyarország első

ZEISS Vision Centere

Carl Zeiss – iProfiler

Segítségével a szem felszínét olyan pontossággal “térképezzük fel”, amelyre eddig nem volt lehetőség. A az ún. hullámfront technológiával olyan szemüveglencsék rendelésére van lehetőség, amelyek jelenleg a legélesebb látást teszik lehetővé. Ennek előnye azoknál jelentkezik elsősorban, akik sokat vezetnek és ezen belül is az esti, éjszakai vezetésnél van szükségük az átlagost meghaladó látásélességre. Mindenkinek ajánlható a készülék mérése alpján rendlet lencse, akik igénylik a “tűéles” látást.

 

Az iProfiler azonban nemcsak erre képes. A beépített ún. cornea topograph (szaruhártya “domborzat”) segítséget nyújt a kontaktlencse illesztésben is. A készülék pontos képet ad a szaruhártya felszínéről, amely alapján a legideálisabb kontaktlencsét tudjuk Önnek illeszteni.  De alkalmas egy olyan szaruhártya elváltozás gyors szűrsében is, amelyet úgy hívunk, hogy keratoconus. Ez az elváltozás bár keveseket érint, de megfelelő ellátás nélkül a szaruhártya kilukadásához és végső soron a szem elvesztéséhez vezet.

Az iProfiler harmadik funkciója pedig a hagyományos “computer” funkció: gyors és megbízható tájékoztatást nyújt a szem fénytörési hibájáról. Nehezen mérhető vagy rosszul kommunikáló páciens esetén ez lényegesen megkönnyíti és gyorsítja a vizsgálatot.

Az iProfiler tehát az első teljesen automata, hullámfront technológián alapuló multifunkciós mérő rendszer. Elemzi az emberi szem képalkotó tulajdonságait és biztosítja az ügyfél személyes hullámfornt adatait. Ezen adatok alapján gyártja le a Carl Zeiss Vision az Ön szemüveglencséjét. A gyártás során az ún. iScription optimalizáló algoritmust veszik figyelembe, hogy az ún. magasabb rendű aberrációkat kiszűrjék és ezzel a lencse felületét optimalizálják.